Кадър: BloomebrgДоналд Тръмп ще замине заминава днес за Норфолк, щата Вирджиния,

...
Кадър: BloomebrgДоналд Тръмп ще замине заминава днес за Норфолк, щата Вирджиния,
Коментари Харесай

Тръмп праща огромен кораб-болница към ударения от COVID-19 Ню Йорк

Кадър: Bloomebrg

Доналд Тръмп ще замине отпътува през днешния ден за Норфолк, щата Вирджиния, с цел да изпрати кораб-болница на военоморските сили към Ню Йорк, чиято цел е да облекчи здравната система на града в преломната точка от епидемията на COVID-19, предава Bloomebrg.

Тръмп ще лети на борда на Air Force One за първи път от повече от две седмици. Т.нар. „ обществено разграничаване “ в Съединени американски щати важи както за средностатистическите американски жители, само че и за президента, написа economic.bg.

Предвижда се той да взе участие в гала по изпращането на „ Комфорт “ (USNS Comfort), болничен транспортен съд с 1000 кревати и огромни червени кръстове в профил, за Ню Йорк, който се трансформира в епицентър на американската коронавирусна зараза с над 44 000 доказани случая. В града са открити близо 50% от всички случаи в Съединени американски щати към петък, съгласно данни, събрани от университета Джонс Хопкинс.

„ Комфорт “ би трябвало да дойде в пристанището на Ню Йорк до понеделник. На Западния бряг нейният сестрински транспортен съд „ Милосърдие “ дойде в петък в Лос Анджелис, също мощно обиден от вируса.

Медицинският транспортен съд беше в Ню Йорк през 2001 година след терористичните офанзиви на 11 септември и от този момент е предприемал вътрешни задачи в Мексиканския залив след урагана Катрина през 2005 година и в Пуерто Рико след урагана Мария през 2017 година

Посещението в Норфолк ще бъде първото пътешестване на Тръмп отвън региона на Вашингтон от 6 март, когато той посети американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите в Атланта, с цел да разиска напъните на държавното управление за битка с пандемията. След това отлетя до курорта си Мар-а-Лаго във Флорида.

„ Невероятният морски болничен транспортен съд „ Комфорт “, той в действителност е необикновен, когато го видите вътре, ще плава към Ню Йорк в събота “, съобщи Тръмп на конференция в четвъртък. „ Ще изляза и ще го целуна за сбогом “, добави президентът.

Тръмп сподели, че оня следобяд е приказвал с губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо, с цел да му каже, че „ Комфорт “ ще бъде изпратен до града по-рано от предстоящото. Военните чиновници споделиха, че корабът се нуждае от няколко седмици поддръжка, преди да отплава, само че Тръмп сподели, че ще дойде три седмици по-рано.

Алберт Шимкус, професор по въпросите на националната сигурност към Военноморската гилдия в Нюпорт, Роуд Айлънд, който беше пълководец на „ Комфорт “ през 2006 година, съобщи в изявление в петък, че корабът се поддържа постоянно в Норфолк, тъй че постоянно да може да отплава в границите на пет дни.

Военноморските сили споделиха тази седмица, че нито „ Милосърдие “, нито „ Комфорт “ ще лекуват пациенти с ковид. „ Те са там, с цел да се оправят с напора или при остри случаи на контузия и други незабавни потребности. Това ще разреши на нашите цивилни лечебни заведения, ситуирани на брега, да съсредоточат здравната си помощ и ресурсите си върху лекуването на пациенти с Covid-19 “, сподели изпълняващият длъжността секретар на Военноморски сили Томас Модли пред публицисти на брифинг в четвъртък.

Военноморският флот сподели, че е избрал над 120 доброволци от група аварийни медицински експерти за задачата в Ню Йорк и че моряците от запаса също са докладвали на кораба. „ Комфорт “, пуснат в употреба през 1987 година, има 12 операционни зали и е оборудван за даване на радиологични услуги, лабораторни действия и диагностични сканирания, в това число други функционалности, съгласно Военноморски сили.

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР